Aktiviteter - Hasle Hytteby

  • Prisbillige feriehytter
  • Hyggeligt miljø
  • Swimmingpool
  • Børnepool
  • Tæt på stranden
  • Beachvolley
  • Minigolf
  • Legeland
kort Hasle
Lej en cykel og oplev det smukke Bornholm

Lej en cykel og oplev det smukke Bornholm

Dinosauerne herskede engang over Hasle

Dinosauerne herskede engang over Hasle

Spil golf med udsigt til Østersøen

Spil golf med udsigt til Østersøen

Løb ved stranden

Løb ved stranden

Der er mange gode fiskemuligheder ved Hasle

Der er mange gode fiskemuligheder ved Hasle

Tag på vandretur i det smukke skovområde

Tag på vandretur i det smukke skovområde

På Hasle Røgeri kan du smage røgede sild

På Hasle Røgeri kan du smage røgede sild

Snup en cykeltur

Bornholm har et velfungerende net af cykelstier. 300 meter fra Hasle Hytteby finder du den første cykelsti. Stierne fører dig ad små veje, hvor biler er undtagelsen, og flotte naturoplevelser er hovedreglen.

Bølgende kornmarker

Prøv at køre ind i landet på en sommerdag og oplev de bølgende gule kornmarker. Turen ind i landet går opad bakke. Men det drager du fordel af, når turen går hjemad. Her kan du nærmest sætte cyklen i frigear, mens du langsomt trillende nyder udsigten over havet og Hasle by.

Du kan også følge cykelstierne op langs kysten. På hele turen vil du have havet tæt på dig. Gør et stop ved en af de mange naturpladser. Mærk stilheden. Nyd den flotte udsigt. Eller hvad med en tur til stranden? Fyld cykelkurven med gode sager. Hyg dig på stranden. Det er ferie!

Mulighed for cykelleje

Såfremt du ikke selv medbringer din cykel, kan du selvfølgelig leje en cykel i Hasle Hytteby. Udover almindelige cykler kan du vælge mellem el-cykler, mountainbikes og racercykler.

 

Dinosaurjagt

Sandklinterne langs Hasles kyst er dannet for cirka 170 millioner år siden. Dengang havde Bornholm et tropisk klima, og i havet lurede svaneøglerne med sine store kæber og sylespidse tænder, mens saurpoderne herskede på landjorden.

Saurpoderne var dinosaurer, der med en længde på 40 meter er de største dyr på jorden nogensinde. Tag en tur langs stranden foran Hasle Hytteby og oplev historiens vingesus - der er gode muligheder for at finde forsteninger fra fortiden. Der er eksempelvis fundet forstenede fodspor fra en lille saurpode - den havde dog "blot" været 20 meter lang...

Søpindsvin og hajer

Tag en strandtur med børnene. De vil elske fortællinger om den fantastiske fortid - og måske er I heldige at finde forsteninger af muslinger, søpindsvin eller endda hajer? Under alle omstændigheder giver det et historisk sug i maven at stå foran de 170 millioner år gamle sandklitter og tænke på, at der engang gik kæmpe dinosauere rundt netop her.

 

4 flotte golfbaner

Det er ikke kun naturen på Bornholm, som er flot og særpræget. Solskinsøen byder også på 4 golfbaner med oplevelser ud over det sædvanlige. Banerne er flot placeret mellem bakker, klipper, skove, åløb og søer. Blandt andet har flere internationale golfmagasiner i høje toner rost de to golfbaner i Rø, som ligger 14 kilometer fra Hasle Hytteby.

Hygge og sjov

Med eftermiddagssolens stråler på terrassen er der lagt op til en hyggelig aften. Børnene er meget velkomne til at deltage - men det er ikke sikkert, at du ser så meget til dem, for terrasseområdet ligger blot 10 meter fra den store legeplads med de mange nye legekammerater. Du kan derfor trygt nyde aftenen, mens børnene leger.

Løbe- og cykeltræning

Skal du holde formen vedlige under ferien, er der en række flotte løberuter omkring Hasle Hytteby.

Den rolige - 3 kilometer.

 Du løber ad gangstien til den lille by Muleby, hvorefter du løber retur ad skovstierne til Hasle Hytteby.

Den gode - 5 kilometer.

 Du løber langs skovstierne ned til stranden, hvor du efter et par kilometers sandløb løber retur via skovstierne til Hasle Hytteby.

Den hårde - 10 kilometer.

Fra Hasle Hytteby løber du ned langs skovstierne til stranden. Derefter løber du langs stranden ind mod byen, hvorefter du fortsætter til havnen og den store serpentinerbakke. Når serpentinerbakken er forceret - og åndedrættet er på plads igen - løber du mod nord ud af Hasle by. Efter løb langs markerne går ruten atter tilbage til Hasle Hytteby, hvorefter en afslappende stund i have-møblerne på terrassen vil være velfortjent!

 

Lystfiskeri

Havørred - 

Med sin meget varierende kyststrækning er Bornholm et eldorado for lystfiskere året rundt. Fra kysten har du gode muligheder for at dyste med havørred.

Torsk - 

Har du lyst til at fiske fra båd, er der næsten dagligt ture fra Hasle Havn, hvor du kan komme med til torskepilkning. Havet omkring Hasle byder på særdeles gode forhold for torskepilkning, så husk at gøre middagsbordet klar til dagens fangst!

 

Vandreture i skoven
Efter at Hasle i 1700-tallet havde været udsat for kraftig sandflugt, begyndte tilplantningen af området i 1820'erne. Beplantningen bestod primært af fyrretræer, som efterfølgende blev suppleret med løvtræer - primært bøgetræer. Størstedelen af løvskoven er plantet af H.C. Siersted, hvilket er årsagen til, at vejen ind til Hasle Hytteby hedder "H.C. Sierstedsvej".

H.C. Siersted og silkesommerfuglene

H.C. Siersted var en meget driftig mand, som beskæftigede sig med vidt forskellige brancher. Eksempelvis forsøgte han sig med produktion af glas, som blev smeltet med varme skabt af bornholmske kul. Glasproduktionen måtte dog efter en årrække lukkes, da de bornholmske kul ikke havde en tilstrækkelig god brandværdi til at skabe de rigtige temperaturer til glasfremstillingen. Derefter gik H.C. Siersted ind i en helt anden branche...han begyndte at opdrætte silkesommerfugle. Og sådan blev han ved med en masse anderledes og nyskabende ting. I skoven omkring Hasle Feriepark er der rejst en statue for H.C. Siersted. Det er således ham, som vi kan takke for, at du kan nyde en skøn ferie i Hasle Hytteby omgivet af en smuk skov og et rigt dyreliv.

Fortiden

Området omkring Hasle Hytteby har også i fortiden tiltrukket mennesket. Langs åerne i skoven er der således fundet spor efter bopladser fra såvel jern- som bronzealderen, og langs kysten er der stadig rester af de gamle skanser, som blev brugt fra 1400-tallet til starten af 1800-tallet. I middelalderen var Bornholm således hjemsøgt af sørøvere, som plyndrede langs kysterne. Derfor blev der oprettet lokale militsgrupper og forsvarsanlæg, som skulle beskytte bornholmerne. At bornholmerne så også af og til selv var sørøvere og plyndrede i nabolandene...ja...det er jo en helt anden historie...

Bestil din ferie nu

Bestil din ferie i Hasle Hytteby ved at indtaste din ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden. Du kan også maile eller ringe til os nu på 56 95 85 66, så giver vi dig gerne gode idéer til skønne feriedage på Bornholm.

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Så ring til os: Vi har åbent 08:00 – 17:00 i hverdage og 08:00 - 16:00 i weekenden. Du kan selvfølgelig også maile til os.

+45 56 95 85 66

info@teambornholm.dk

Du får den bedste pris
Hos os bestiller du direkte på feriestedet. Dét sikrer dig den bedste pris – og vores priser inkluderer altid rengøring, strømforbrug samt gratis sygdomsafbestillingsforsikring. Vi har således ingen ”skjulte” tillæg. 

Fortrydelsesret
Du kan tilkøbe en Fortrydelsesret, som giver dig mulighed for at afbestille uden omkostninger.

Fly- og færgebilletter
Vi hjælper dig gratis med at bestille dine fly- og færgebilletter.

Valgfri ankomstdag
På næsten alle vores feriesteder har du mulighed for at ankomme og afrejse på alle ugedage, og du behøver ikke at bestille hele uger.